Superbike csapat figyeli a magyar tinit

2018-07-19 10:46:01
Superbike csapat figyeli a magyar tinit kép

Mesélj egy kicsit, hogyan találkoztál Arie Vossal?

Számadó Máté: Kispataki Viktoron keresztül ismertük meg a holland Fortron Junior Racing Team tulajdonosát, ők még együtt versenyeztek a VB-n. Egy KTM-re szerettük volna cserélni a Moriwakit, ami nagyon jó tanuló motor volt és a spanyol bajnokságban helyt tudtam volna állni vele, de sajnos máshogy alakult. Ekkor került képbe a KTM, és a Fortron, akiknek nagy tapasztalatuk van a világbajnokságon is.

Hogyan értékelte Arie Vos Máté eredményeit?

Számadó József: Csak nemrég kezdte el követni Máté pályafutását. Hollandiából hoztuk el a motort, majd egy brno-i versenyen találkoztunk Vos úrral, és nagyon jó, közvetlen kapcsolat alakult ki vele. Pár nap tesztelés után Máté megnyerte a Pannónia-ringi bajnoki futamot, és látva azt, hogy a srác milyen hamar megszokta az RC390-et, már érdeklődően figyeli a teljesítményét. 

Milyen lehetőségeket nyithat meg előtte ez a kapcsolat?

Sz. J: Nem tudjuk még mit hoz a jövő, de közel szeretnénk maradni a tűzhöz. A csapat hozzáállása nagyon szimpatikus, a célunk pedig az lenne, hogyha versenyzőre lesz szükségük, akkor Mátéra gondoljanak elsőként.

Mesélj, mi az irány a továbbiakban, mit jelöltetek ki a közeljövő prioritásának?

Sz. M: Mindképpen az előrelépést, de az irány még nem tiszta. Szerződést ajánlottak a brit Superbike bajnokságból, ami nagyban segítené a fejlődésem. Ők adnák a motort, emellett rengeteg adattal és információval tudnának szolgálni a pályákról is. Szóba került még az IDM és a spanyol bajnokság, jó lenne külföldi mezőnyben megméretni magam, az Alpok-Adria erre remek alap lehet. Idén a szezon felénél csatlakoztam a sorozathoz, és már az első hétvégén két harmadik helyet sikerült begyűjteni. 

Végezetül, mi az a végcél, amivel kelsz és amivel lefekszel?

Sz. M: A jelenleg a legfontosabbnak és elérhető középtávú célnak a WSBK SSP 300-as kategóriáját mondanám, erre nagyon hajtunk. Végcélnak azonban egy sokkal magasabb szériát tűztem ki!