Üzletünk visszavonásig csak online üzemel. Személyes átvétel nem lehetséges. Az online rendelések leadása természetesen ZAVARTALAN és minden csomag kiszállításra kerül. Megértésüket köszönjük!

Öt napon át Yamahát tesztelt Spanyolországban Kovács Bálint

2020-03-04 10:25:11
Öt napon át Yamahát tesztelt Spanyolországban Kovács Bálint kép

Öt napon át Yamahát tesztelt Spanyolországban Kovács Bálint

 

A H-Moto Team 18 éves motorosa Spanyolországban folytatta a felkészülését az Endurance-világbajnokság idei futamaira. Az IDM Suzuki Cup sorozat tavalyi kiírását megnyerő Kovács Bálint egy cseh csapat tesztpilótájaként egy Yamaha R1-essel szelte a kilométereket Cartagenában és Almeriában. Szükség is van a rengeteg motoron töltött időre, ugyanis a fiatal tehetség áprilisban rajthoz áll a legendás Le Mans-i 24 órás vb-futamon.

Komolyra fordult az idei felkészülése a H-Moto Team élversenyzőjének. Kovács Bálint immár minden idegszálával arra koncentrál, hogy minél jobb formába lendüljön, hiszen ebben az esztendőben rajthoz áll az Endurance-világbajnokság hátralévő futamain. Persze nem lesz idegen számára a közeg, hiszen tavaly a cseh Exteria KSPCS Racing Team by Empora tagjaként bemutatkozhatott az Endurance-világbajnokság sepangi futamán. A 18 éves magyar versenyző tökéletesen meggyőzte a csapatvezetést a teljesítményével, akik bejelentették, további lehetőséget adnak az idei szezonban Bálintnak, aki áprilisban a legendás Le Mans-i pályán ismét aszfaltra gurul a hosszútávú világbajnokságon.

Nem véletlen, hogy a H-Moto Team teljesen átszervezte Bálint felkészülését annak érdekében, hogy a legismertebb 24 órás viadalra tökéletes állapotban érkezzen. Ennek megfelelően idén nem indult a katari bajnokságban, hanem végig az áprilisi versenyt szem előtt tartva ezres motorokkal készül. Nemrég érkezett haza Spanyolországból, ahol egy másik cseh csapat meghívására több napon keresztül egy Yamaha R1-es nyergében száguldott és gyűjtötte a kilométereket.

„A korábbi évekkel ellentétben idén nem Katarban készültem a szezonra, hanem Spanyolországban motoroztam. A helyszín mellett az jelentette a fő különbséget, hogy ezúttal nem versenykörülmények között hatszázas motoron ültem, hanem végre már ebben az időszakban is ezres motorral tehettem meg az idei első köreimet. Úgy érzem, a lehető legjobb döntést hoztuk annak tükrében, hogy áprilisban mi vár rám, hiszen most minden ezres motoron megtett méterre szükségem van a tökéletes felkészülés érdekében. Egy cseh csapat pilótájaként róhattam a köröket, ám nem a megszokott Suzuki nyergében, hanem ezúttal egy Yamaha R1-essel tesztelhettem. A spanyol napok rendkívül hasznosan teltek a számomra, hiszen a kintlétem alatt majd ezer kilométert tehettem meg. Karakterisztikában egy teljesen más motort ismerhettem meg, mint amilyen a Suzuki. Alulról, nyomatékból rendkívül gyors motor, nagyon könnyen kezelhető, könnyen fordul. A tesztlehetőségnek köszönhetően megismerhettem egy újabb márkát, és így könnyebb lesz a dolgom később, ha megint modellváltásra kerül majd a sor, már lesz tapasztalatom. Hogy mi a legnagyobb különbség a Suzuki és a Yamaha között? Nos, míg a Suzukival nagyon rá kellett mennem a minél háromszögesebb kanyarvételre a kigyorsítás végett, addig a Yamaha majdnem hatszázasként viselkedve, bármilyen kis helyre betehető volt a kanyarokban, és ugyanilyen könnyű volt a kigyorsítás is. Ugyanakkor az is tény, a végsebesség tekintetében a Suzuki a jobb. Az enyhe időjárás miatt otthon folytatom a felkészülést, és a krosszozás, valamint az erőnléti edzések mellett rövidesen jöhet az első hazai teszt” – jelentette ki Kovács Bálint.

A 18 éves magyar motoros teljesítményével elégedett cseh csapat vezetői nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy a H-Moto Team versenyzője az Endurance-vb mellett egy másik nemzetközi sorozatban náluk versenyezzen az idei szezonban.