Laller Gyõzelem vagy halál

2017-09-22 08:56:29
Laller  Gyõzelem vagy halál kép

Legyen bármennyire is bizonytalan az indulás, megállás nincs, egy sportolónak vannak mindennapi teendõi, kötelességei. A világ legnagyobb terepversenye minden eddiginél nehezebb lesz, hiszen a 40. megmérettetésen majd 5000 km-el hosszabb utat kell majd megtenniük az indulóknak.

 

Ennek a felelõsségét a váci sportember is átérzi, így élesítette magát és magasabb fordulatszámra kapcsolt edzésmunkával készül. Laller a helyi Royal Fitness-ben stábja segítségével megy elébe a dolgoknak, igyekszik már elõre megtapasztalni és szimulálni a januárban rá váró földi poklot:

"Valóban történt egy kis elõrelépés, amely egyrészrõl megnyugtat, másrészrõl viszont még feszültebbé tesz. A Dakar Rallys nevezésünkkel kapcsolatban túléltünk egy krízist, sikerült idõre teljesítenünk a második részletbefizetést. Ez akár azt is jelenthetné, hogy a nehezén túlvagyunk. Viszont nem lenne pontos a kép, ha azt mondanám, hogy ez a valóság, épp ellenkezõleg! Nem mellesleg a felkészülésem is fel kellett pörgetni, funkcionális, kardió és egyéb kínzásokkal ütöm el a kevéske szabadidõm. " - jegyezte meg a fennálló helyzet ellenére a humorérzékét nem elvesztõ Dakaros.

A helyzet az, hogy a harmadik részlet decemberig esedékes, és ha ezzel egy picit is csúszik a Laller Racing Dakar Team, oda a Dakar indulás, vele pedig a teljes befizetett összeg is. Sõt, mindez még tovább is szankcionálható a szervezõk részérõl. Így érthetõ, ha Horváth Lajos és csapata most minden erejével a megoldáson dolgozik:

"A kõkemény edzésmeló mellett az anyagi hátteret igyekszünk összepakolni. Annak ellenére, hogy már a finisben vagyunk, nagyon nehéz a helyzetünk. Számszerûen még ötmillió forint hiányzik a költségvetésünkbõl. Így most ezt az idõszakot muszáj kettõzött erõvel végigcsinálni a csapatnak, de én nagyon reménykedem, hogy a kitartásnak meglesz az eredménye!" - zárta sorait Laller, aki hamarosan egy nagy bejelentésre készül.


Írta: Tóth Krisztián Márk