Györfi Alen: pole pozíció után duplázás

2018-07-30 15:32:46
Györfi Alen: pole pozíció után duplázás kép

Alen – aki a hazai utánpótlás tehetségeit segítve megalapította saját egyesületét, a Forty Racing-et – helyzete nem könnyű az elmúlt hétvége előtt. A H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka ugyanis hiába végzett rendre a dobogó második fokán a korábbi versenyek többségén, fő riválisa közben 50 pontos előnyre tett szert a futamgyőzelmeivel. Ám Alent nem olyan fából faragták, mint aki hamar feladja az álmait, és a rijekai futamokat követően nagyot lépett a Superstock 600-as kategória bajnoki címének megnyerése felé. A kiskunhalasi motoros egyik kedvenc pályáján, Rijekában végre minden összeállt, és a sokáig rakoncátlankodó Yamaha R6-os tökéletesen működött. Nem is maradt el a siker, hiszen Alen ahányszor pályára gurult, mindig a leggyorsabbnak bizonyult, így a szabadedzések után az időmérőt, majd a két futamot is megnyerte, ezzel nagy lépést tett afelé, hogy ő legyen a Superstock 600 bajnoka az Alpok-Adria Sorozat összetettjében.

Győrfi Alen motorversenyző: „Nagyon vártam már ezt a hétvégét, hiszen korábban mindig sikeres voltam itt, és nagyon szeretem ezt a pályát. Mivel a motoron jelentős változásokat hajtottunk végre, melyek aztán a pályára gurulva egyből működni kezdtek. Hamar rátaláltam a megfelelő tempóra, és az időmérőn több mint fél másodperces előnnyel lettem az első. A versenyeken ugyanakkor kisebb-nagyobb csatákba is belebonyolódtam, ám végül mindkettőt megnyertem, így amit elterveztem, azt sikerült valóra váltanom. Magabiztosnak éreztem magam végig, a motorom stabilan működött a változásoknak köszönhetően. A folytatás három hét múlva lesz Ausztriában, és abban bízom, hogy ott is folytatódik majd ez a jó szereplés. Nagyon hálás vagyok a szerelőimnek, akiknek az áldozatos munkájuk nélkül nem szerepelhettem volna ilyen jól.”

Alen mellett a Forty Racing három fiatalja – Kovács Zoli, Varga Tibi és Kecskés Bence – edzés jelleggel részt vett az elmúlt hétvégén a MAMI Kupa versenyein, ahol a következő hetek feladataira remek felkészülést nyújtott a számukra.