Újra együtt száguldanak a rallye és a terep-rallye legjobbjai

2017-05-12 09:07:43
Újra együtt száguldanak a rallye és a terep-rallye legjobbjai kép

Két napon keresztül, összesen tíz szakaszt teljesítenek Szombathelyen és környékén a harmadik Riverside Baja versenyzõi

Újra együtt száguldanak a rallye és a terep-rallye legjobbjai

Kevesebb, mint két hét múlva - május 19-én és 20-án - elrajtol a Közép-Európai Zóna Bajnokság negyedik, és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság idei második futama, a Riverside Baja. A verseny érdekessége, hogy ezúttal majd egy napon keresztül ugyanazokon a pályákon száguldoznak a résztvevõk, mint a Magyar Rallye Bajnokság harmadik állomásának versenyzõi.

A Terep Rallye versenynaptárába 2014-ben került be elõször - akkor szintén a hazai bajnokság második futamaként - a Riverside Baja. Sajnos igencsak emlékezetesre sikeredett a három évvel ezelõtti beledi debütálás, ugyanis a rendkívül heves, már-már trópusi esõzések miatt a szervezõk úgy döntöttek, hogy a versenyzõk biztonsága érdekében törlik az utolsó szakaszt. Két évvel ezelõtt sporttörténelmi viadalra került sort, ugyanis a május 15-17 között megrendezett versennyel mutatkozott be Ausztriában a szakág - az ausztriai Reichnitz és Sárvár volt a verseny központja -, így elõször fordult elõ az, hogy egy napon két országban is száguldjanak a versenyzõk. Tavaly kimaradt a versenynaptárból a viadal, ám idén ismét megrendezik, és a harmadik Riverside Baja központja ezúttal Szombathely lesz. Amint azt Garamvölgyi Zoltán, a Riverside Baja rendezõje elárulta, érdemes a nézõknek a helyszínen megtekinteni a nehéz terepen való száguldozást.

„Szombathely boldogan befogadott minket, ráadásul a 2015-ös, nagy sikerrel megrendezett versenyhez hasonlóan ezúttal is becsatlakozik a Riverside Baja a magyar rallye bajnokság harmadik állomásának, a szintén szombathelyi központú Iseum Rallye küzdelmeibe, ugyanis szombaton négy alkalommal mindkét szakág ugyanazokat a murvás pályákat használja majd" - mondta Garamvölgyi Zoltán.

Az elõkészületek utolsó fázisát Polgár László versenyigazgató és Németh Sándor biztonsági fõnök irányításával egy profi gárda végezte, így a lehetõ legjobb körülmények várják a csapatokat és a versenyzõket. A kétnapos versenyen egyébként péntek délutántól szombat estig élvezhetik a legjobb hazai és a magyar bajnokságban induló külföldi terep-rallye versenyzõk küzdelmeit. A Riverside Baja össztávja 730,2 kilométer, míg pénteken három, addig szombaton 7 szakasz vár a rajthoz állókra. Az ünnepélyes és látványosnak ígérkezõ rajtceremóniára péntek este hétkor kerül majd sor az Iseum Savariense elõtt (Szombathely, II. Rákóczi F. u. 6-8.), míg ugyanitt rendezik szombat este 18.30-tól a Díjkiosztót is.