A 220 Volt H-Moto Team fiataljai megtették az elsõ lépéseket Misanóban

2017-04-13 13:56:14
A 220 Volt H-Moto Team fiataljai megtették az elsõ lépéseket Misanóban kép

Kakuszi Ádám és Somosi Alexander rengeteget fejlõdött az ADAC Junior Cup hivatalos tesztjén

A 220 Volt H-Moto Team felnõtt versenyzõi után immár a fiatalabb korosztály képviselõi is megkezdték az idei felkészülésük utolsó szakaszát. Kakuszi Ádám és Somosi Alexander az egyik legerõsebb nemzetközi utánpótlás bajnokságban, a német ADAC Junior Cup-ban állnak rajthoz a 2017-es szezonban. A két tehetség az elmúlt napokban részt vett a sorozat hivatalos tesztjén az olaszországi Misanóban, ahol a négy nap alatt nemcsak a motorjaikkal ismerkedtek meg, hanem jelentõs fejlõdést is elértek az edzések végére.

A 220 Volt H-Moto Team versenyzõi végérvényesen megkezdték a felkészülésük utolsó szakaszát a 2017-es szezonra. A tapasztaltabbak közül Györfi Alen, Bódis Ricsi, Gyutai Adrián és Kovács Bálint már javában készül a német nemzeti bajnokság, az IDM küzdelmeire, a legkisebbek - Vincze Hanna, Szilárd Zalán, Varga Tibi, Kecskés Bence és Tomi, Szilágyi Krisztián és Milán, Kovács Zoltán és a szlovák Misko Bém - pedig folyamatos motorozással készülnek az utánpótlás bajnokságra. Az elmúlt napokban pedig Kakuszi Ádám és Somosi Alexander utazott ki az olaszországi Misanóba, ahol a német szervezésû ADAC KTM Cup sorozat hivatalos tesztjén vett részt. A két fiatal négy napon keresztül folyamatosan edzhetett, megismerkedhetett idei versenymotorjával, a mezõnnyel, és mindketten rengeteget motorozhattak a legendás pályacsíkon.

"Olaszországban jártunk, ahol az ADAC Junior Cup év eleji tesztjén vettünk részt. Ugyan szombaton még csak az elméleté volt a fõszerep, ám vasárnap már motorra ülhettünk, és instruktorok vezetésével körözhettünk a misanói pályán. Ez arra tökéletesen jó volt, hogy megismerkedjek a motorommal, és újra megérezzem, mit is kell csinálnom. Hétfõn és kedden már érdemi munkát végeztünk, ahol egyrészt a saját tempónkat diktálhattuk, másrészt pedig kipróbálhattunk különbözõ beállításokat, féktávokat és kigyorsításokat. Sajnos nekem egy edzést ki kellett hagynom, mert a váltóban eltört egy alkatrész, ám ez sem zökkentett ki, folyamatosan gyorsultam, és a keddi tréning végére a legjobb idõmet is sikerült megfutnom. Remélem, hogy az asseni szezonkezdet elõtt még lesz alkalmam motorozni, hogy még tökéletesebben tudjak majd rajthoz állni az elsõ futamon" - jelentette ki Somosi Alexander.

Csapattársa, Kakuszi Ádám is nagyon élvezte a Misanóban eltöltött négy napot, ráadásul a teszt végén már képes volt a legjobbak tempóját kimotorozni.

„Számomra hatalmas lehetõség, hogy itt lehetek. Már a szombati bemutatkozáson is fantasztikusan éreztem magam, de az volt az igazi, amikor a vasárnapi edzésen négy vagy öt alaklommal már felmehettünk és instruktorokkal motorozhattunk a misanói pályán. Hétfõn és kedden már jött az igazi teszt, kemény tempóval, rajtgyakorlatokkal. Folyamatosan gyorsultam, és kedden nemcsak megfutottam a legjobb köridõmet, hanem már arra is képes voltam, hogy a legjobbakkal azonos tempót tudtam tartani. Ez a négy nap nagyon sokat jelentett nekem, sokat fejlõdtem, és úgy érzem, ha sikerül az asseni szezonnyitó elõtt még tesztelnem, akkor akár a legjobb tízbe való bekerülést is célba vehetem" - mondta Kakuszi Ádám.

A két ifjú tehetséget elkísérte Misanóba Kispataki Viktor is. A korábbi vb-motoros felel ugyanis ebben az évben Alexander és Ádám szakmai munkájáért. A többszörös magyar bajnok nagyon elégedetten beszélt a kint töltött napokról, és azt sem tartja kizártnak, hogy mindkét versenyzõ komoly eredményt érjen el az ADAC KTM Cup sorozatban.

„Fokozatosan építették fel a szervezõk a hivatalos tesztet, hiszen a mezõnyben nem egy olyan fiatal is megtalálható, aki még sosem motorozott nagypályán. Alex és Ádám folyamatosan gyorsult már a vasárnapi, instruktorok által vezetett motorozás alkalmával is, így a nap végére már a legjobbakkal mehettek a csoportbeosztások alapján. A hétfõi és keddi teszteken nagyon meglepett, hogy Ádám tartotta Alex tempóját, igaz, utóbbi versenyzõnek még hiányzik a tavalyi év szinte teljes kihagyása miatt a megfelelõ kilométer. A keddi nap végére már mindketten felvették a megfelelõ tempót, és már két másodpercen belül vannak mindketten a legjobb eredményt elért motorostól. Ám ez abszolút ledolgozható akár az asseni idénynyitóig, igaz, ehhez még szükség lenne itthoni nagypályás edzésekre. Odafigyelnek mindenre, képesek szinte azonnal megcsinálni, amit kérek tõlük. Külön kiemelendõ, hogy Ádám elképesztõ gyorsasággal sajátította el a lehetõ legjobb féktávokat, idõben talán õ fejlõdött a legtöbbet a négy nap alatt. Hogy mit várok tõlük az idei szezonban? Nos, a pontos képhez tudni kell, hogy az összes pálya ismeretlen lesz a számukra, így az edzéseknek óriási szerepük lesz. Ennek ellenére azt mondom, ha Alex visszanyeri a már meglévõ tudását, akkor a dobogóra is esélyes lesz a futamokon és összetettben egyaránt, míg a nagypályán elsõ szezonjára készülõ Ádám, látva a fejlõdését, mindenképpen alkalmas arra, hogy a TOP tízben végezzen" - állította Kispataki Viktor.