1041 Budapest Árpád út 88 (Bejárat a Lebstück Mária utcából)


+36/70-5004001
| info@motostyling.hu

Remekül kezdték a szezont a Tomracing Motorsport supermotósai

2016-05-11 08:34:23
Remekül kezdték a szezont a Tomracing Motorsport supermotósai  kép

A Tomracing Motorsport az idei évtõl a supermotósok országos bajnokságában is érdekelté vált, miután a csapat elkezdte egyengeti két versenyzõ útját. A tavalyi magyar bajnok Kecskeméti Márk, illetve az S2 géposztályban induló Hartmann Ferenc rögtön az idei elsõ versenyhétvégén bizonyította, a csapat nem csinált velük rossz vásárt. Kecskeméti már az idõmérõ megnyerésével mutatta Máriapócson, hogy remek formában érkezett az idénynyitóra, majd az elsõ futamon a második helyen végzett, míg a másikon már elsõként intette le õt a kockászászló.

Vártam már, hogy elkezdõdjön az idei szezon, és annál jobban örülök, hogy így sikerült kezdenem. A szabadedzésen és az idõmérõn is a legjobb idõt tudtam motorozni, ráadásul utóbbin közel egy másodperces elõnnyel, valamint körrekorddal szereztem meg a pole pozíciót. Sajnos azt elõre tudtam, hogy a futamokon a mellõlem induló Benjámin mindkétszer le fog rajtolni 2016-os KTM-ével. Felkészültem rá, hogy komolyat kell meccselnem vele az elsõ helyért. Az elsõ futamon türelmesebbnek kellett volna lennem, mivel már a negyedik körben kinéztem egy elõzési pontot, de ez egy kicsit elhamarkodott volt. Az ütközést elkerültem, de ennek következtében elestem, a motor leállt, mire visszaálltam már visszaestem a 10. hely környékéig. A futam végéig viszont sikerült felzárkóznom a második helyre, ami a bajnokság szempontjából nagyon fontos volt. A második versenyen taktikusabb motorozást mutattam be. Sokáig kivártam, majd a futam felénél elõbb oda-vissza elõztük egymást, majd az utolsó elõtti körben, egy balos kanyarban tisztán el tudtam Benjámin mellett menni, így megnyertem a futamot – elevenítette fel Kecskeméti Márk.

Hartmann is kétszer állhatott fel a dobogóra, ugyanis õ egy harmadik és egy második helyet szerzett. Fõleg utóbbi lehet emlékezetes a versenyzõ számára, mert a rajt elõtt kis híján leégett a motorja, és csak a lélekjelenléte mentette meg a versenyzõt és motorját.

A pénteki edzéseken a pálya megismerésén kívül a másnapra való ideális gumik kiválasztásán volt a fõ a hangsúly, amit a nap végére sikerült is megtalálnunk. A húszperces idõmérõ edzésen sajnos végig akkora volt a forgalom a pályán, hogy nem tudtam igazán tiszta kört futni, így ebben még bõven maradt. Az elsõ futam rajtjánál bealudtam, aminek következtében szinte mindenki elment mellettem, de ezen felbátorodva, sikerült egy nagyon jó versenyt futnom, és több elõzést bemutatva végül harmadikként zártam. A második futamban kifejezetten koncentráltam a rajtra, de már a felvezetõ körre se tudtam elindulni a mezõnnyel, ugyanis amikor kellett volna, leállt a motor, és kigyulladt a légszûrõm. A motor már szinte lángolt, és a tank is viszonylag közel van ehhez, az oldalidomot gyorsan levéve, kitéptem a légszûrõt a helyérõl, és ezzel elhárítottam a nagyobb bajt. E nélkül rajtoltam el végül, és ez a kis incidens akkora löketet adott, hogy csak mentem a pályán, nem figyelve hol vagyok. Végül másodikként intettek le, aminek nagyon örültem – ecsetelte a történteket Hartmann Ferenc.

Ami még a négy dobogós helynél és a futamgyõzelemnél is örömtelibb, hogy Márk az összetettben az elsõ, míg Feri a második helyen várja a következõ bajnoki hétvégét, amit június 4-én és 5-én rendeznek a Kakucsringen.

 

Márk és Feri is komoly felkészülésen van túl, végig szorgalmasan készültek a rajtra, aminek most meg is lett az eredménye. Márk az elsõ futamon az esését követõen egy nem mindennapi felzárkózást mutatott be, míg a másodikon egy nehéz és komoly ellenfelet sikerült legyõznie Benjámin személyében. Kitûnõ szezonkezdet volt a számára, ahogyan Feri két dobogós helye is csak gratulációt érdemel, ráadásul a második futam elõtt megcsodált lélekjelenléte követendõ példa mindenki számára. Reméljük a folytatás is hasonlóan alakul majd – jelentette ki Biel Richárd csapatvezetõ.