1041 Budapest Árpád út 88 (Bejárat a Lebstück Mária utcából)


+36/70-5004001
| info@motostyling.hu

Már az is bravúr volt, hogy rajthoz állhattam

2016-09-26 12:45:28
Már az is bravúr volt, hogy rajthoz állhattam kép

Egyik kedvenc pályáján tért vissza a nemzetközi versenyekre Gyutai Adrián. A 25 éves motoros ezúttal az Alpok Adria sorozat Supersport kategóriájában, a slovakiaringi szezonzárón ült motorra, és a rengeteg technikai probléma ellenére végül az ötödik helyen ért célba. Hogy miként folytatódik a Korda Racing pilótájának karrierje, rövidesen kiderül.


Sokáig úgy tûnt, hogy akár véget is érhet Gyutai Adrián versenyzõi pályafutása, pedig a paksi tehetség tavaly a Moto3 misanói vb-futamán a gyorsaságimotoros-világbajnokságon is bemutatkozhatott, és a 36 fõs mezõnyben végül a 26. helyen fejezte be a versenyt. Azonban a vészfelhõk lassan elvonultak a 25 éves mérnök végzettségû motoros feje felõl, hiszen teljes mellszélességgel odaállt mellé szülõvárosa, így folytatni tudja karrierjét. Paks Város Önkormányzatának köszönhetõen a Slovakiaringen tette meg az elsõ lépéseket a Korda Racing motorosa, ahol az Alpok Adria sorozat idei záró versenyein állt rajthoz Supersport kategóriában. Ám úgy tûnik, mintha átok ülne a tehetséges versenyzõn, ugyanis a 220 Volt H-Moto Team által idén már harmadszor felajánlott Yamaha R6-os váltója már az elsõ pénteki szabadedzésen felmondta a szolgálatot - szerencsére a blokk nem sérült meg -, így a négyszer húsz perces gyakorlásból mindössze öt kör megtétele lett. A Magyarországról péntek éjszakára kivitt alkatrészeknek hála - reggel kilencre lett üzemkész a motor - a szombati idõmérõn ismét pályára tudott gurulni, ám a szükséges beállítások nélkül a hetedik rajtpozíciót szerezte meg a 22 fõs mezõnyben, míg a piros zászlóval is megszakított futamon végül az elrontott rajtot követõen az 5. helyen intették le a paksi versenyzõt, akinek körideje tovább javult.

A vasárnapi warm up alatt már a harmadik idõ volt az övé - úgy tûnt, sikerült még jobban elõrébb lépni a beállítások terén -, ám ekkor megint beütött a krach, így a futamon már nem tudott rajthoz állni.
„Összességében hasznosnak ítélem a slovakiaringi hétvégét, annak ellenére, hogy a technikai problémáink miatt a tervezettnél jóval kevesebbet tudtam a pályán tölteni. A csapatom - édesapám vezetésével - elképesztõ bravúrt hajtott végre azzal, hogy szombat kora reggelre képes volt üzemképes állapotba hozni a Yamahát úgy, hogy nem sokkal éjfél elõtt érkeztek meg az új alkatrészek, és ekkor még a blokk szét volt szedve, a fõtengely pedig nem volt a motorban. Így a hétvége egyetlen idõmérõjét arra kellett felhasználnom, úgy érjek el minél jobb idõt, hogy közben arra kellett figyelnem, minden rendben van-e a motorral. Mindezek ellenére az elrontott rajton kívül a szombati versenyt nagyon élveztem, igaz, hogy folyamatosan szenvedtem a féktávokon, de így is sikerült megszereznem az ötödik helyet. Mivel a tempóm egyre jobb volt, így bíztam abban, hogy a vasárnapi warm-up alatt sikerül még elõrébb lépnünk, de az 5. körben jött az újabb gond, amit már a futamig nem lehetett orvosolni, ezért sajnos ki kellett hagynom a versenyt. Reménykedem, hogy idén még motorra ülhetek, ezért holnaptól folytatom az edzéseket" - mondta Gyutai Adrián.