1041 Budapest Árpád út 88 (Bejárat a Lebstück Mária utcából)


+36/70-5004001
| info@motostyling.hu

Kisebb csapattal, de nagy reményekkel vág a 2018-as évnek a H-Moto Team

2018-03-14 12:52:41
Kisebb csapattal, de nagy reményekkel vág a 2018-as évnek a H-Moto Team kép

Németországban és Magyarországon bizonyítana hazánk egyik legnagyobb gyorsaságimotoros csapata

Immár lehullott a függöny minden titokról, így pontosan tudható, hogy kikbõl áll 2018-ban a H-Moto Team, valamint az, miszerint versenyzõi mely bajnokságokban állnak rajthoz az idei szezonban. A csapat ebben az évben több fronton fog bizonyítani: Györfi Alen visszatér egykori sikereinek helyszínére, az Alpok-Adria sorozatba, Kovács Bálint és Kakuszi Ádám Németországban, a nagy visszatérõ Kis Viktória a hazai pályákon, míg a legifjabb korosztály képviseletében Szilárd Zalán, valamint a szlovák Misko Bem és Jakub Mazsar a magyar-cseh-szlovák kispályás utánpótlás bajnokságban húzzák majd a gázt. Jó hír, miszerint ettõl az évtõl kezdve a H-Moto Team egyre nagyobb szerepet vállal a környezettudatos elektromos motorozásban is.

Lassan befejezõdik a H-Moto Team versenyzõinek idei felkészülése, és az utolsó nagy nekirugaszkodás elõtt a csapat tagjai a Bara Hotelben tartott sajtótájékoztató keretein belül mutatkoztak be a nyilvánosságnak. Ezúttal változtattak a téli alapozáson, hiszen Spanyolország helyett volt, aki a távoli Katarban, versenyekkel, míg mások a hazai edzõtermekben és terepen készültek az idei megmérettetésekre. Amíg tapasztaltabbak közül Gyõrfi Alen ismét visszatér Közép-Kelet-Európa legerõsebb sorozatába, az Alpok-Adria Bajnokságba, ahol a Supersport 600-as kategóriában szeretné megszerezni a bajnoki címet, addig Kovács Bálint ismételten a német nemzeti bajnokság, az IDM futamaival együtt rendezendõ GSXR Suzuki Cup futamain indul. A tavalyi szezonhoz hasonlóan Kakuszi Ádám a szintén német szervezésû ADAC KTM Cup sorozatban igyekszik minél jobb eredményt elérni, míg Kiss Viktória a Magyar Bajnokság és Kupa 600-as kategóriájában tér vissza az aszfaltra egy Yamaha R6 nyergében. A fiatalok közül Szilárd Zalán, a szlovák Misko Bem és Jakub Mazsar pedig a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokság cseh-szlovák-magyar sorozatának különbözõ kategóriáiban áll majd rajthoz.
Kelemen Krisztián, a csapat tulajdonosa elárulta, a 2010 óta íródó történetük most egy újabb irányt vesz, és a különbözõ életkorú motorosok versenyeztetése mellett ismét valami új útra szeretnének lépni a magyar motorsportban. Fájó szívvel, de tudomásul vette, hogy a tavalyi csapatból többen immár máshol folytatják, ám természetesen sok sikert kívánva nekik, immár elõre tekint.
„Folyamatosan a megújuláson dolgozunk, éppen ezért átalakítottuk az úgynevezett Speed-Up programunkat, melynek végsõ célja egy olyan motoros generáció kinevelése lett volna, akiknek esélye lehetne a különbözõ világbajnokságokig eljutni, és inkább a motorozás jövõje, a környezettudatos elektromos motorok világa felé szeretnénk nyitni. Ám ez a jövõ, és nekünk a jelennel is foglalkoznunk kell, hiszen a mellettünk kitartó versenyzõket a lehetõ legjobb tudásunkkal szeretnénk a lehetõ legjobb szerepléshez segíteni. Egyrészt bízom abban, hogy a versenyzéshez idén visszatérõ Kis Viktória az általunk épített Yamaha nyergében bizonyíthatja a hazai versenyeken, hogy egyáltalán nem felejtett el motorozni, másrészt az egész telet a katari nemzetközi bajnokságban végigversenyzõ Kovács Bálint képes lesz a rendkívül erõs német mezõnyben kellemes meglepetést okozni az ezresek között. Ha minden összeáll, akkor közel harminc futamon indulhat, amivel megszerezheti azt a rutint, hogy egy-két éven belül ott lehessen az IDM Superbike kategóriájának mezõnyében" - jelentette ki Kelemen Krisztián.
A szakmai munka irányítása a tavalyi évhez hasonlóan idén is Rizmayer Gábor kezében lesz. A H-Moto Team sportigazgatója - aki korábban versenyzõként Európa-, és világbajnoki futamokon is szerepelt - úgy véli, a kisebb létszámnak is meg lesznek a maga elõnyei 2018-ban.
„Sok minden változott a csapatnál erre a szezonra, de abban biztos vagyok, hogy idén jobban elõtérbe kerülhetnek az egyéni képzések, mivel kevesebb versenyzõre kell odafigyelni. A másik nagy változás, hogy a tavalyi alkalmi spanyol edzõtáborok helyett idén Kovács Bálint például a téli hónapok alatt gyakorlatilag egy egész szezont tudott teljesíteni a katari bajnokságban. Az ott megszerzett önbizalom, valamint a tapasztalat, ami a sok kilométerrel jön meg a számára, mindenképpen meg fog az idei teljesítményén látszódni. De a többi versenyzõnknek sem lesz oka panaszra. Hamarosan Olaszországba látogatunk, ahol az ADAC KTM Cup felkészítõ tábora lesz, ahol Kakuszi Ádám is felveheti a tempóját, illetve a kicsik is kapnak még lehetõséget a szezon elõtt formába lendülni. Terveink szerint a szezon során idén is edzõvel pályázhatnak a futamok között, ami egyértelmûen segíti majd, hogy tovább fejlõdjenek. Kisebb csapattal, de nagy reményekkel vágunk bele a 2018-as idénybe, és a csapatvezetés nevében megígérhetem, mindent megteszünk azért, hogy versenyzõink elérhessék az idei szezonra megálmodott céljaikat" - fogalmazott Rizmayer Gábor.