1041 Budapest Árpád út 88 (Bejárat a Lebstück Mária utcából)


+36/70-5004001
| info@motostyling.hu

International Super-Moto-Cross 2013 Syma - Sajtótájékoztató

2013-01-18 18:34:06
International Super-Moto-Cross 2013 Syma - Sajtótájékoztató kép

„Szerte a világon magas lánggal lobog a motorsport tüze, mely be kell hogy világítson a magyar éjszakába is, hiszen a motorsport több, mint sport. Mögötte olyan gazdasági, kulturális értékkomplexum húzódik meg, mely fontos építõköve leszen még a magyar föltámadásnak.”

A 2013. Február 02.-03.-ai hétvégén megrendezésre kerülõ Super-Moto-Cross fedett pályás versenyérõl tudhattunk meg néhány újabb információt a Pénteken rendezett jó hangulatú sajtótájékoztató keretében. Rövid képes beszámolónk:

Hollós György: Ez a verseny lesz az elõjeleket tekintve a legjobb. Ez egy közös produkció a Syma rendezvényközponttal, ahol baromi szerencsénk volt, mert az összes vezetõ, tulajdonos megszállott motorrajongó.

Kökényesi György, sokszoros magyar bajnok, a motocross, és a supermoto atyja: Sokkal gyorsabb lesz a pálya, mint a tavalyi, egyszerûbbek, de talán látványosabbak lesznek az akadályok, az ugratók fogják uralni a területet. Nagyon nehéz lesz majd elõzni, mert mindenki meri majd húzni a gázt.Négy Európa-bajnok lesz itt ezen a versenyen. Nem tudok olyan versenyrõl Magyarországon, ahol egyszerre négy ilyen ember szerepelne.

-Milyen esélyekkel indulnak a magyarok az Európa bajnokkal szemben?

-Nyerési eséllyel.. Ez a két srác gyerekkoruk óta, 7, 8 éves koruk óta használják ezt a fapadlót, és azért bárki, bármekkora sztár a földön, vagy az aszfalton mindenkinek meglepetést okozhat a rövid pálya, agresszív motorozást követel.. Ez egy szabadfogású birkózás.A tavalyitól eltérõen idén gyerekek is indulnak a futamon, 20-22 nevezésünk van, 3 kategóriában. Ugyanazon a pályán fognak menni más vonalvezetéssel. Ez egy színfolt lesz minden bizonnyal.

Hölgyek közül viszont csak külföldiek vettek bátorságot. Volt egy önálló magyar hölgykategória is, vannak most is lányok a krosszban is, de nem mernek, bátortalanok. Még idõ kell, el kell hívni õket nézõnek, és ha látják, hogy 4-5 éves gyerekek is tudják teljesíteni a pályát, akkor valószínûleg õk is fogják tudni. Itt inkább egy olyan hátrány van, hogy apuka, anyuka félti a lányát, és aztán féket raknak rájuk, teljesen feleslegesen egyébként.

Pár napja, az egyik kategóriát országos bajnoksággá minõsítette a mams. Lesz egy fedett pályás országos bajnokság, mint Amerikában. Összesen 4 fordulóval. Ebbõl kettõ ennek a rendezvénynek a két napján, a másik kettõ pedig a tervek szerint a nyíregyházi rendezvény két napján kerül megtartásra. Nagyon könnyen ráállt a szupermoto szakág vezetõje egyébként, úgyhogy az elnökség is mosolyogva hagyta jóvá. A motokrosszal sajnos nem sikerült megértetni, hogy ez azért fontos azoknak a srácoknak, akik ott vannak, mégis egy bajnoki címet is lehet szerezni, úgyhogy motokrosszban nem lesz, de szupermotoban országos bajnokság lesz.

Tóth Ádám: Próbálkoztam abbahagyni ezt a sportot, egy egész évig sikerült is, csak edzõsködtem. De nagyon hiányzott. Nem találtam a helyem, és akkor gondoltam egyet, hogy elég koros vagyok, beleöregedtem a senior kategóriába, úgyhogy most az öregfiúkkal versenyzem. Tegnap kaptam meg a motoromat. Bízom benne, hogy ez a hó azért nem lesz annyira kitartó, mint amennyire annak tûnik, és egy párszor azért ki tudok menni motorozni, és készülni.

Grillmayer Gábor: A kérdésre, miszerint: Kicsit más lett a prioritási sorrend az életedben. Mi az, amit hiányolsz a magyar motorsportéletben, amitõl nem lett teljes az életedben ez az ág?

28 éve vagyok pályán. Amit ki lehetett hozni abból az anyagi háttérbõl, ami akkor nekem a rendelkezésemre állt, azt elértem. A nemzetközi szinthez sokkal többre lett volna szükség.

Soha nem hagytam abba, csak megcsináltam azt a váltást, ami megengedte, hogy munkával is tudjak foglalkozni. Pénzt soha nem kerestem, egy forintot se a versenyzéssel. Ez a sport egy szerelem. Együtt élni a motorral, a közönséggel, magával a versennyel, az egy olyan plusz, amit csak az tud megérteni, aki egyszer már benne volt. Én benne voltam, még most sem távolodtam el, még akár nemzetközi szinten is oda tudok állni. Tervbe is van véve..

Hogyan készülsz a versenyre?

Ki kell menni, és csúszkálni. Valószínûleg én is ezt fogom csinálni, hogy ki fogunk menni egy focipályára, amin nem áll tíz centi hó, és akkor ott fogunk ezen fordulgatni. Itt vannak a fiatalok, itt vannak a 17-18 éves fiúk. Én is mikor ennyi idõs voltam, amikor elvertem a nagyokat.. Rám is természetesen elõbb utóbb ez a szerep fog jutni. Persze nem fogom hagyni magam. Azért kell eljönni erre a versenyre, hogy legyenek szívesek, és verjenek el.

Gerebics Zoltán, rendezvényigazgató, Syma, Az összes Syma gokartbajnoka: A két szervezõ úrral egy hullámhosszon gondolkodunk. Mikor elsõ alkalommal itt volt a Symában ez az esemény, nagyon jó érzékkel két napot választottak ki rá, és hála istennek két teltházas napot tudhattunk magunkénak. Ez egyfajta olyan hangos felütés volt, olyan jó indítás, hogy azután a közel 21-22 éves szünet után, hogy itt Magyarországon ilyen fedett pályás, ilyen rendû, rangú esemény volt, most végre olyat elindítani, aminek egész jó a jövõképe, az elfogadottsága, a látogatók részérõl, és a versenyzõk részérõl. Ez a rendezvény a versenyzõk, és a nézõk részérõl is így télvíz idején egy ûrt tölt be. Mindent alárendelünk annak, hogy ez az esemény még jobb legyen, mint a tavalyi, bár azt nehéz lesz überelni, de mindenképpen meg fogjuk tenni.

Szabó Adri, sajtófõnök: Nem szimplán egy sportesemény lesz, hanem kiegészítjük egy elég komoly show-val is. Természetesen a szpíker ismét Hadnagy Józsi lesz, aki tavaly is hatalmas hangulatot varázsolt a Symába. A „gladiátorok harcát”, a fiúk motorozását különbözõ show-elemek fogják megszakítani. Egy új korszak kezdõdik ezzel az eseménnyel, új perspektívából próbáljuk megmutatni a motorozást is. A programok között tûzzsonglõrök, streetfighterek, énekesek, táncos fellépõk, és modellek fognak megjelenni. A lányok között lesz három szépségkirálynõ. Az esemény fináléja lesz a halálgömb Gombos Attilával. Hogy a motorrajongóknak a lányokat se kelljen otthon hagyni, és nekik is legyen látványosság, lesz Bodybuilding bemutató is, és a Badboys is fellép, a Csillag születik mûsorából.

Fotó és szöveg: Balázs József