1041 Budapest Árpád út 88 (Bejárat a Lebstück Mária utcából)


+36/70-5004001
| info@motostyling.hu

Idei legjobbját nyújtotta Kovács Bálint a Red Bull Ringen

2016-08-15 15:26:58
Idei legjobbját nyújtotta Kovács Bálint a Red Bull Ringen kép

A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetsége a 9. helyen áll összetettben az ADAC KTM Kupában

Majdnem tökéletes hétvégét zárt a 220 Volt H-Moto Team fiatal versenyzõje, Kovács Bálint. Az ADAC KTM Kupában induló ifjú tehetség a Moto GP mezõnye elõtt bizonyított, hiszen mind az idõmérõn - 3. rajthely -, mind pedig az elsõ futamon - 5. lett - idei legjobb eredményét produkálta, míg összetettben a 9. helyen áll, mindössze 45 pont hátrányban az elsõtõl.

Kovács Bálint a múlt hétvégén nem akárkik elõtt bizonyíthatta tehetségét, ugyanis a gyorsaságimotoros-világbajnokság osztrák versenyének betétfutamán állt rajthoz az ADAC KTM kupában. Az ifjú tehetség számára most egyértelmûen kiderült, érdemes a futamok elõtt tesztelni egy-egy adott pályán, hiszen Spielbergben is egy komoly gyakorláson vehetett részt, ahol még versenyszimulációt is sikerrel végrehajtott. A tesztnek meg is lett az eredménye, hiszen a pénteki idõmérõn idei legjobbját elérve a harmadik lett, így mindkét futamon az elsõ sorból várhatta a piros lámpa kialvását. Bálint végig nagy csatákat vívva végül a 7. helyen ért célba, ám a versenyt követõen a holland De Bruin öt másodperces büntetést kapott, míg a cseh David Kubant kizárták, így végül Bálint az 5. helyen zárt, ami szintén idei legjobbja. A küzdelem szorosságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az elsõ kilenc motoros 3 másodpercen belül ért célba. Vasárnap hasonlóan nagy csatát követõen - az elsõ 13 motoros 2,3 másodpercen belül zúdult át a célvonalon - a 13. helyen intették le a 220 Volt H-Moto Team motorosát, ami az ADAC KTM kupa értékelésében a 9. pozíciót jelentette. Bálint az összetettben kilencedikként várja a folytatást - két hét múlva Oschersleben-ben dupla futammal - összetettben, 45 pontra az éllovastól.

- A rajtom mindkét nap jól sikerült, ám az elsõ kanyarig emelkedõn kellett mennünk, így a kisebb súlyú ellenfeleim megelõztek, ráadásul a kanyart követõ kigyorsításon mindkétszer további helyeket veszítettem. Ám amíg szombaton sikerült visszajönnöm és végül ötödikként zárnom, addig vasárnap az utolsó körre elfogyott a gumim, így a három utolsó kanyarban megint többen elém kerültek, így végül 13-ként intettek le. Nem vagyok elégedett, hiszen sokkal többet vártam magamtól, fõleg az idõmérõ és az elsõ futam végeredménye után - fogalmazott Kovács Bálint.

A 220 Volt H-Moto Team tulajdonosa szerint nagyon komoly pozitívumai vannak ennek a hétvégének is, és az itt tapasztaltak felhasználása esetén még elõrébb léphet Kovács Bálint ebben a kemény mezõnyben.

- Most megláthattuk azokat a hibákat, amiket ki kell mindenképpen javítanunk. Éppen ezért úgy vélem, sokat profitáltunk ebbõl a versenyhétvégébõl. Az jól látszik, hogy Bálintnak ebben a mezõnyben a legjobb tízben a helye, és ha tökéletesen összeáll minden, õ is kihozza azt magából, ami benne van, akkor nagy eredményekre lehet képes - jelentette ki Kelemen Krisztián.