1041 Budapest Árpád út 88 (Bejárat a Lebstück Mária utcából)


+36/70-5004001
| info@motostyling.hu

Hatalmas lehetõség kapujához ért Katarban a 220 Volt H-Moto Team fiatal versenyzõje

2017-12-13 12:59:16
Hatalmas lehetõség kapujához ért Katarban a 220 Volt H-Moto Team fiatal versenyzõje kép

Kovács Bálint: „Meg kell ragadnom az esélyt, amit a csapatomtól kaptam”

Pályafutása eddigi legnagyobb fordulópontjához érkezett el Kovács Bálint. A 220 Volt H-Moto Team fiatal motorosa egy teljes szezont versenyezhet végig a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600-as kategóriájában, azaz most decembertõl egészen a tavasz kezdetéig ideális körülmények között készülhet fel a 2018-as szezonjára. Bálint már tesztelt a dohai pályán, és a hétvégi duplafutamos versenyen már igazolhatja is a tehetségét.

Amikor 2015 márciusában a 220 Volt H-Moto Team nõi versenyzõje, Kiss Viktória második katari szezonjában megszerezte a bajnoki címet a Superstock 600-as kategóriában, vélhetõen nem sokan gondolták, hogy rövidesen ismét lesz magyar indulója a katari nemzetközi bajnokságnak, vagy, ahogy másként nevezik, a Losail Ázsia Bajnokságnak. A csapat azonban ismét lehetõséget kapott a szervezõktõl, és a vezetõség döntése értelmében ezúttal Kovács Bálint kap lehetõséget Katarban. A fiatal motoros szintén a Superstock 600-as kategóriában áll majd rajthoz valamennyi versenyhétvégén, mégpedig egy Kawasaki nyergében.

„Amikor megtudtuk, újra indíthatunk egy motorversenyzõt a katari bajnokságban, komoly erõfeszítéseket tettünk azért, hogy Bálint az egész téli idényben ott tudjon felkészülni a következõ szezonjára. Rengeteg munka van amögött, hogy már a hivatalos teszten is pályára gurulhatott, és az ott tapasztaltak alapján bizakodva várhatjuk az elsõ versenyhétvégét. Nem rakunk terhet motorosunk vállára, csak azt kértük tõle, hogy saját idején folyamatosan javítson, ha lehet, akkor minden felmenetel alkalmával. Nagyon sok segítséget kapunk a katari magyaroktól, akiknek ezúton is szeretnék köszönetet mondani” – jelentette ki a csapat tulajdonosa, Kelemen Krisztián.

Kovács Bálint nem vesztegette sokat az idejét, és már egy hete Katarban tartózkodik, ahol részt vett a bajnokság hivatalos, kétnapos tesztjén. Amíg az elsõ nap a körülményekkel, a motorral és a pályával való ismerkedéssel telt el – rögtön bizonyította a tehetségét, hiszen a Losail International Circuit-on elõször körözve azonnal a negyedik idõt érte el –, addig a második nap már a beállításokra is koncentrálhatott, aminek hatására újabb másfél másodperccel tudta megjavítania addigi legjobbját.

„Hihetetlen, hogy milyen lehetõséget kaptam a csapatomtól, hiszen egész télen egy kemény nemzetközi mezõnyben motorozva készülhetek fel a 2018-as feladatokra. Meg kell ragadnom ezt az esélyt, amit a csapatom és a szponzoraim biztosítanak a számomra. Egy biztos, mindent megteszek azért, hogy minél jobban szerepeljek majd. A teszt nagyon hasznos volt a számomra, mert megismertem a pályát és a motort is. Amíg az elsõ nap inkább más versenyzõkkel együtt motoroztam, addig másnap már csak magamra figyeltem. A két nap alatt sokat gyorsultam, már nem vagyok messze a mezõny elejétõl. Nagyon várom a versenyhétvégét, és szeretnék minél elõrébb végezni mindkét futamon” – fogalmazott Kovács Bálint.

Bálint eddigi teljesítményével a csapat sportigazgatója, a versenyzõt Katarba is elkísérõ Rizmayer Gábor is elégedett volt.

„Nagy lehetõség Bálintnak, hogy részt vehet a katari bajnokságban. Noha jövõre ezres motorral versenyez majd, míg ebben a sorozatban hatszázassal, ám így egész télen versenykörülmények között tudunk Bálinttal készülni a 2018-as szezonra. Az elsõ két nap jól sikerült, megismerte a motort, a pályát és az itteni különleges körülményeket, amit a sivatag, a szél, és a pálya nyomvonala jelent. Az elsõ hétvégén még lehet technikai hátrányunk az Öhlins futómû hiánya miatt, de egyelõre úgysem az eredményre koncentrálunk, hanem arra, hogy teljesen fel tudjon készülni a következõ szezon kihívásaira. Ennek ellenére a teszten elért eredménnyel már kivívta a korábbi WSBK versenyzõ, Saeed Al Sulaiti, valamint a Moto2-ben is bemutatkozó Mashel Al Naimi elismerését is” – mondta Rizmayer Gábor.