1041 Budapest Árpád út 88 (Bejárat a Lebstück Mária utcából)


+36/70-5004001
| info@motostyling.hu

Bódis Ricsi: megvan a dobogó

2016-10-17 09:00:09
Bódis Ricsi: megvan a dobogó kép

A 220 Volt H-Moto Team versenyzõje a második helyrõl rajtolva a harmadik lett a jerezi elsõ futamon a Superbike-vb betétsorozatában, az EJC-ben

Ragyogóan kezdte és úgy is folytatta eddigi szereplését a spanyolországi Jerezben Bódis Ricsi. A 220 Volt H-Moto Team motorosa már a pénteki szabadedzéseken kiváló formát mutatott - a két edzés alapján az 5. helyen zárt -, míg a ma délelõtti idõmérõn tovább javítva a legjobb köridejét a második helyen végzett, így az elsõ sorból várhatta a ma délutáni elsõ futamot.

„Nagyon boldog vagyok ezzel az eredménnyel, hiszen mindössze két tizeddel maradtam el a pole pozíciótól. Sikerült egy olyan beállítást találnunk, amivel gyors lehetek a futamon is, és ha elõzésre kerül a sor, akkor azt biztonságosan végre tudom majd hajtani"- fogalmazott az idõmérõ edzést követõen Bódis Ricsi.

A futamon aztán Ricsi ismét bebizonyította, hogy a kategória egyik legjobbja, hiszen remek versenyzést produkálva harmadik lett, és Misano után immáron másodszor állhatott fel az idei szezon során a dobogóra. A H-Moto Team 22 éves versenyzõje az összetett pontversenyben továbbra is a hetedik helyen áll 71 ponttal, ám lemaradása a harmadik helyezettõl mindössze csak tizenkét pont.

„Egy nagyon nehéz verseny végén és több kõkemény csatát követõen sikerült ma dobogóra állnom. Az idõjárás megnehezítette a dolgunkat, hiszen végig nagyon meleg volt, sõt a futam vége felé már a gumikra is kihatott a nagy hõség. Nagyon boldog vagyok ezzel az eredménnyel, és annak is örülök, hogy sikerült közelebb kerülnöm az összetett harmadik helyéhez, de többet ezzel most nem is szeretnék foglalkozni. De azt megígérhetem, hogy holnap kõkeményen fogom húzni a gázt és ismét megpróbálok dobogóra állni"- mondta Bódis Ricsi.

A holnap 15 óra 15 perckor kezdõdõ második futamot Bódis Ricsi szintén a második helyrõl kezdheti meg.