1041 Budapest Árpád út 88 (Bejárat a Lebstück Mária utcából)


+36/70-5004001
| info@motostyling.hu

Bajnoki gyõzelemért hajt a H-Moto Team a Hungaroringen

2018-04-16 14:10:04
Bajnoki gyõzelemért hajt a H-Moto Team a Hungaroringen kép

A H-Moto Team versenyzõi hétfõn, a Hungaroringen kezdik meg idei szezonjukat a magyar bajnokságban. A hatszázasok között a csapat korábbi Európa-bajnoka, Györfi Alen, míg az ezresek között a Katarban kétszer is dobogóra álló Kovács Bálint a gyõzelem esélyével áll rajthoz, míg az SSP 300-as mezõnyben most debütáló Kakuszi Ádám a lehetõ legjobbat szeretné kihozni magából.

Elérkezett a 2018-as idény kezdete a hazai gyorsasági motorsportban, és a legjobbak a Hungaroringen kezdik meg az idei bajnoki szereplésüket. A H-Moto Team három versenyzõje is rajthoz áll a hétfõi szezonnyitón, és ha minden a várakozásoknak megfelelõen alakul, akkor akár több gyõztest is avathat a futamokat követõen a gárda. Az új kategóriában, az SSP 300-ban áll rajthoz Kakuszi Ádám, akinek ez a viadal kitûnõ erõfelmérõ lesz a német ADAC Junior Cup versenyeihez. A fiatal tehetség részt vett a sorozat hivatalos tesztjén is az olaszországi Misanóban, ahol a három nap alatt nemcsak a 2018-as versenymotorjával, hanem a Bridgestone új abroncsaival is megismerkedett, és jelentõsen fejlõdött az edzések végére.

„Életemben eddig mindössze egyszer, még 2017-ben motoroztam a Hungaroringen, így nem mondhatnám azt, hogy tökéletesen ismerem a mogyoródi aszfaltcsíkot. Megpróbálom minél hamarabb megtalálni az ideális beállításokat, illetve fokozatosan javuló köridõket szeretnék elérni" - jelentette ki Kakuszi Ádám, aki a német ADAC bajnokságban a jövõ vasárnap kezdi meg Assenben egy duplafutamos versenyhétvégével az idei szezonját.
Kovács Bálint a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600-as kategóriában végigversenyezhette a téli szezont, és a rendkívül erõs nemzetközi mezõnyben kétszer is dobogóra állhatott az ötfordulós sorozatban. Bálint végül összetettben a hatodik pozícióban zárta a Losail Ázsia Bajnokságot, és remekül felkészült a hazai és nemzetközi megmérettetésekre. Most azonban már egy ezres Suzuki nyergében kell bizonyítani, hogy a kategória egyik legjobbja a hazai mezõnyben.
„A katari bajnokág alatt tökéletesen fel tudtam készülni az itthoni szezonomra. Noha ott 600-as géppel versenyeztem, ami teljesen más stílust igényel, mint az ezres, azért a megtett versenykilométerek nem múltak el nyomtalanul. Bízom abban, hogy könnyen át tudok majd ülni az ezres Suzukira, annak ellenére, hogy ezen a motoron tavaly õsszel, a Pannoniaringen mentem utoljára" - fogalmazott Kovács Bálint, akinek idei fõ versenysorozata a német IDM-hez tartozó Suzuki Cup sorozat lesz.
A két ifjú tehetségen kívül a hatszázasok mezõnyében ott lesz majd a 2007-es esztendõ Európa-bajnoka, Györfi Alen is, aki az Alpok-Adria-sorozatra készülve szeretne minél jobb formába lendülni.
„Idén már teszteltem itt a Hungaroringen, és most is legfõképpen ezen lesz a hangsúly. Ebben a szezonban visszatérek az Alpok-Adria bajnokságba, aminek szeretném megnyerni a Supersport kategóriáját, és ehhez kitûnõ felkészülést nyújt a bajnokság idénynyitója" - tette hozzá Györfi Alen.